SliderMN Više

Krivokapić: „Vrijeme da Ulcinj odlučnim korakom krene ka strateški zacrtanim ciljevima“

Prej tvteuta12:54 1 April 2022

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je građanima i rukovodstvu opštine Ulcinj, Dan opštine.

“Prva subota aprila tekuće godine, za vrijedne žitelje Ulcinja ne znači samo kraj berbe maslina, odlazak pomoraca na more i početak ljetnje turističke sezone, već i novi, četvorogodišnji ciklus lokalne samouprave koja je dužna da ispuni ambiciozna očekivanja svih građana naše najjužnije opštine.

Vrijeme je da Ulcinj odlučnim korakom krene ka strateški zacrtanim ciljevima, koji su u skladu sa održivim, zelenim projektima, kako bi što prije kapitalizovali prirodna bogatstva koja posjeduje, ali kako bi i sačuvali resurse ovog mediteranskog bisera za generacije koje će tek doći.

Nastupajuća turistička sezona, za koju se sa pravom nadamo da neće biti, kao prethodne dvije, u tolikoj mjeri opterećena pandemijskim izazovima, nova je šansa za lokalne proizvođače i turističke poslenike da ojačaju budžet Opštine kako bi novim, infrastrukturnim ulaganjima i uz podršku države i domaćih i stranih investitora, Ulcinj uistinu postao jedan od gradova predvodnika ekonomske obnove Crne Gore.

Vlada i Skupština Crne Gore su svojim odnosom prema priorodnom blagu Solane i Valdanosa pokazale visoku odgovornost prema državnim resursima Ulcinja, ali i prema svim građanima Ulcinja i Crne Gore.

Uz želju da sve započeto uspješno završimo i otvorimo nova gradilišta i poglavlja u razvoju Ulcinja, još jednom vam čestitam Dan Opštine!”, stoji u čestitki premijera Zdravka Krivokapića.

  • 1

    Radio