AKTUELNO Više

Više sredstava za najbolje studente u narednoj godini

Prej tvteuta14:18 14 Decembar 2021

Na konkursu za finansiranje nevladinih  organizacija sa područja opštine Ulcinj od prijavljene 31 organizacije njih 15 potpisale su ugovor o finansiranju  sa opštinom, uprkos  ranijem odugovlačenju sa raspodjelom  sredstava. Sekretarka sekretarijata za upravu i društvenu djelatnost Opštine Ulcinj Pranvera Suljić kazala je da je za ove organizacije oprijedijeljeno 30 hiljada eura.

„Ove godine je Opština Ulcinj otvorila konkurs za finansiranje projekata nevladinih organizacija, 31 organizacija je prijavljena i njih 15 će finansirati Opština Ulcinj. Postupak raspodjele sredstava se malo odugovlačio zbog određenih razloga koji su uticali na rad sekretarijata, nedavno smo potpisali ugovor sa tim organizacijama i taj postupak se završio“.

Stipendistima Opštine Ulcinj kojih je prema nedavno završenom konkursu njih 43 steklo pravo stipendije, od naredne godine biće povećana sredstva.

„Imali smo 43 prijavljena zahtjeva i interesantno je da su svi prijavljeni ispunili kriterijume. Iznos je ove godine veći, u nacrtu budžeta za 2022. godinu predviđeno je 30 hiljada eura“, kazala je Suljić.

Suljić kaže da prema nacrtu budžeta za narednu godinu sredstva koja se izdvajaju iz lokalnog budžeta za sekretarijat na čijem je čelu neće biti značajno uvećan, sa određenim izuzecima. U proceduri je dobijanje saglasnosti za akcioni plan za mlade, koji će ipak sačekati na odobravanje. Sa druge strane, Suljić smatra da je sekretarijat na čijem je čelu i javna uprava i u ovoj pandemijskoj godini uspjela da uz brojne poteškoće izađe u susret građanima i civilnom sektoru.

S. Vukčević

 

 

  • 1

    Radio