Kulturë Më shumë

Vend të parë në Bullgari për ansamlet “Shqiponjat” dhe “Trendafilat” e Shën Terezes

Prej tvteuta11:18, 23 Maj 2016

Në festivalin botëror të folklorit në Bullgari, mbrëmë fituan vendin e 1 në botë në kategorinë e folklorit burimor autokton, Ansambli “Shqiponja” nga Malesia e Madhe/Tuzi dhe Ansambli “Trendafilat” e Shën Terezës nga Ulqini. Në mesin e 400 grupeve ansamblesh nga e gjithë bota, SHQIPONJA- dhe Trendafilat e Shen Terezës, fituan medaljen e Artë në folklorin burimorë autokton, World Cup Veliko Tarnovo – Bullgaria 2016. Është ky një tregues se kultura dhe folklori shqiptarë janë të pasura dhe të veçanta, interpretimin e të cilit më së miri e dëshmoi edhe medalja e artë për këto ansamble.

  • 1

    Radio