Aktuale Më shumë

“UNICEF përfaqëson një mbështetje të rëndësishme për institucionet kombëtare”

Prej tvteuta15:33, 8 Prill 2024

Duke investuar mjaft fonde nga buxheti i shtetit në uljen e varfërisë së fëmijëve dhe dhunës ndaj fëmijëve, si dhe në përmirësimin e cilësisë së arsimit dhe kujdesit shëndetësor, Mali i Zi do të përmbushë kriteret kryesore për anëtarësimin në BE, tha kreu i zyrës përfaqësuese të UNICEF-it në Mal të Zi, Juan Santander, në një bisedë me ministrin e Punëve të Jashtme, Filipa Ivanoviq.

Sot, Ivanoviq priti Santanderin në një vizitë lamtumirës dhe e falënderoi për përkushtimin dhe kontributin e tij personal në forcimin e bashkëpunimit dhe partneritetit ndërmjet Qeverisë së Malit të Zi dhe UNICEF-it.

“UNICEF-i përfaqëson mbështetje të konsiderueshme për institucionet kombëtare në ngritjen e kapaciteteve me qëllim të forcimit të mëtejshëm të mbrojtjes së të drejtave të fëmijëve, që është një nga prioritetet e Qeverisë së 44-të”, tha ministrja.

Siç thuhet në njoftimin e Ministrisë së Administratës Publike, Ivanoviq ka theksuar se roli dhe kontributi i UNICEF-it njihet në të gjitha nivelet në administratën malazeze dhe se bashkëpunimi në fushën e deinstitucionalizimit, arsimit gjithëpërfshirës dhe cilësor, si dhe parandalimit dhe lufta kundër të gjitha formave të dhunës ndaj fëmijëve.

Ai gjithashtu theksoi rëndësinë e Programit të miratuar të Bashkëpunimit të Qeverisë dhe UNICEF-it për periudhën 2023-2027, i cili ndër të tjera ndihmon në arritjen e standardeve ndërkombëtare në këtë fushë.

Kreu i UNICEF-it tha se Mali i Zi mund të llogarisë në partneritetin dhe mbështetjen e UNICEF-it në ndërtimin e një shoqërie të drejtë që garanton të drejta dhe mundësi të barabarta për çdo fëmijë.

 

“Fëmijët janë në qendër të procesit të anëtarësimit në BE. Duke investuar fonde të mjaftueshme nga buxheti i shtetit në uljen e varfërisë së fëmijëve dhe dhunës ndaj fëmijëve, si dhe në përmirësimin e cilësisë së arsimit dhe kujdesit shëndetësor, Mali i Zi do të përmbushë kriteret kryesore për anëtarësimin në BE. UNICEF do të vazhdojë ta mbështesë atë në këtë rrugë”, tha Santander

 

  • 1

    Radio