Aktuale Më shumë

Tenderi Tivar -Sukobin në dhjetë ditët e ardhshme

Prej tvteuta16:13, 1 Dhjetor 2023

Kryetari i Komunës së Tivarit pati sot një takim pune me ministrin e Transportit dhe Çështjeve Detare, Filip Raduloviq, me të cilin diskutoi projektet më të rëndësishme të zhvillimit në fushën e infrastrukturës në territorin e Tivarit dhe prioritetet strategjike që do të kontribuojnë në zgjidhjen e sfidave me të cilat përballet popullsia lokale dhe rritja e numrit të turistëve që vizitojnë qytetin.

Temat qendrore të takimit ishin rindërtimi i rrugëve rrugore rajonale Tivar-Sutorman-Virpazar dhe Tivar-Katërkoll, Krythë-Sukobin. Rivendosja e linjës së tragetit Tivar-Bari, duke theksuar rëndësinë e përmirësimit të kapaciteteve të Portit të Tivarit, si një gjenerator i zhvillimit ekonomik të qytetit dhe Malit të Zi.
Raičević e informoi Ministrin për të gjitha aktivitetet e ndërmarra nga pushteti lokal me qëllim që të mundësojë sa më shpejt zbatimin e projekteve të parashikura siç është rindërtimi i rrugës R-28, për të cilin Komuna e Tivarit akordoi 300.000 euro ose rindërtimin e rrugës R-29 në shumën prej pothuajse 800.000 euro.

Në takim, u njoftua se gjatë dhjetë ditëve të ardhshme do të ketë një tender për rindërtimin e rrugës R-29, e cila do të hapë perspektiva të reja për zhvillimin e Komunës së Tivarit dhe Ulqinit, duke pasur parasysh shpeshtësinë e turistëve që kalojnë kufirin e Sukobinës
Në takim ju kushtua vëmendje e veçantë çështjes së rivendosjes së linjave të trageteve mes Tivarit me Europën dhe botën, të cilat, siç theksuan ata, do të krijojnë efekte të dobishme në ekonominë e vetë qytetit dhe zhvillimin ekonomik të tij.

  • 1

    Radio