Aktuale Më shumë

Të vendosur për të udhëhequr një politikë ekonomike të përgjegjshme

Prej tvteuta15:40, 7 Shkurt 2024

Qeveria, përkundër sfidave të shumta, është e vendosur të udhëheqë një politikë ekonomike të përgjegjshme që përfshin stabilitetin e financave publike dhe që do të mundësojë përparimin e shoqërisë në tërësi, tha ministri i Financave Novica Vukoviq.

Ai u takua me zëvendësdrejtorin ekzekutiv të zonës belgo-holandeze të Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), Luca Dresse, me të cilin diskutoi për temat më të rëndësishme ekonomike dhe parametrat më të fundit të financave publike, me referencë të veçantë për vizitën aktuale të misioni i FMN-së në Mal të Zi.

Në takimin e parë zyrtar, Dresse shprehu gatishmërinë e institucionit financiar që ai përfaqëson për të ruajtur vazhdimësinë në ofrimin e mbështetjes eksperte dhe teknike për vendin tonë.

Në një bisedë të hapur me një zyrtar të lartë të zonës belgo-holandeze, Vukoviq vuri në dukje sfida të shumta në sfera të ndryshme të ekonomisë malazeze, duke theksuar rëndësinë e koordinimit të mirë brenda institucioneve vendase, por edhe rëndësinë e bashkëpunimit të suksesshëm me partnerë të besueshëm ndërkombëtarë, siç është FMN.

Në fokus të takimit, siç u njoftua, ishte situata e përgjithshme makroekonomike, si dhe u bë një pasqyrë e shkurtër e politikës fiskale dhe monetare për periudhën e ardhshme.

  • 1

    Radio