Sociale Më shumë

Të sigurohet besimi në zgjedhje

Prej tvteuta19:24, 21 Shtator 2016

Shefi i sapoemëruar i Delegacionit të Bashkimit Evropian (BE) në Podgoricë, Aivo Orav, tha se është shumë e rëndësishme që partitë politike ishin në gjendje që të gjejnë një mënyrë se si të merren me problemet politike. Ai për Televizionin e Malit të Zi, ka thënë se në këtë pikë është shumë e rëndësishme zbatimi i plotë i legjislacionit zgjedhor.

“Është shumë e rëndësishme për Malin e Zi dhe gjithashtu të integrimit e saj në Bashkimin Evropian, për të siguruar besimin në procesin zgjedhor dhe për të shmangur çdo mundësi të cilat, më pas, dikush mund të kundërshtojë rezultatet e zgjedhjeve. Të gjitha këto procese janë të lidhura qartë me Kapitullin 23, të cilit monitorojë nga afër zbatimin. Zgjedhjet do të monitorohen nga OSBE-ja dhe ODIHR-it, dhe misioni i tyre kanë mbërritur tashmë dhe Bashkimi Evropian do të marrë raportin përfundimtar të ODIHR-it si bazë për vlerësimet tona të ardhshme “, tha Orav.

  • 1

    Radio