Aktuale Më shumë

Të respektohet vendimi i Kuvendit

Prej tvteuta09:13, 26 Janar 2016

Kuvendi , si institucion demokratik në Mal të Zi , do të deklarohet për votëbesimin Qeverisë dhe të gjithë duhet ta respektojnë këtë vendim , ka theksuar raportuesi i Parlamentit evropianë për Malin e Zi ,Çarlls Tanok.

Ai ka theksuar se gjithnjë është i shqetësuar për shkak të polarizimeve politike , në veçanti për shkak të bojkotimit të Parlamentit nga një pjesë e opozitës. Ai konsideron se dialogu është i mirëseardhur , duke pasur para sysh ndarjet në Parlament. Tanok konsideron se është e qartë se Mali i Zi ,kur është fjala për asocimin me UE ka bërë progres të madh . Mali i Zi është shtet i cili më se tepërmi ka përparuar në kuptimin e plotësimit të kriteriumeve dhe ka hapur 22 prej 35 kapitujve .

Mali i Zi përkohësisht i ka mbyllur dy kapituj gjë që vetvetiu nuk është shifër e madhe, por paraqet sukses , ka vlerësuar Tanok.

  • 1

    Radio