Sociale Më shumë

Tahir Mavriq: Shpresojmë që prototipi i respiratorit të jetë gati së shpejti

Prej tvteuta16:33, 17 Prill 2020

Në nëntor të vitit 2016, Tahir Mavriq themeloi StartUp-in my3Dchoice dhe merret me modelimin dhe printimin e objekteve prototip në 3D. Prodhojnë maska për fëtyrë për Institucione shëndetësore dhe sektorin privat,  pajisje ndihmëse për evitimin e kontakteve,  si dhe ventila për respirator/ventilator. Për momentin, me vëllaun e vet Ardijanin dhe disa kolegë janë duke punuar në modelin e parë prototip të respiratorit/ventilatorit për frymarrje, dhe mbrenda një periudhe të shkurtër shpresojnë  të jetë gati për tregun e Malit të Zi. Në fillim për Ulqinin e pastaj do të vazhdojnë me prodhimin e tyre edhe për qytetet tjera, thotë Mavriq për televizionin Teuta .

  • 1

    Radio