Aktuale Më shumë

Spajiq në Konferencën për Rimëkëmbjen e Ukrainës

Prej tvteuta12:48, 11 Qershor 2024

Kryeministri Milojko Spajiq po merr pjesë në Konferencën për Rimëkëmbjen e Ukrainës, që mbahet sot dhe nesër në Berlin.

Qeveria njoftoi se Spajiq po merr pjesë në Konferencë me ftesë të kancelarit gjerman Olaf Sholc dhe presidentit ukrainas Volodymyr Zelenskiy.

Konferenca e Rimëkëmbjes së Ukrainës thuhet se është një tjetër në një seri ngjarjesh të nivelit të lartë kushtuar rimëkëmbjes dhe rindërtimit afatgjatë të Ukrainës.

“Takimi i këtij viti synon të ofrojë mbështetje të gjerë ndërkombëtare për rindërtimin dhe modernizimin e Ukrainës dhe përveç liderëve politikë, do të mbledhë edhe shumë përfaqësues të tjerë të organizatave ndërkombëtare me ndikim”, thuhet në njoftim.

Qeveria tha se gjatë qëndrimit në Gjermani, Spajiq do të marrë pjesë në përkujtimin e 75-vjetorit të NATO-s, të organizuar nga Shoqëria Gjermane Atlantike.

Mikpritës i debatit është Përfaqësuesi i Lartë për Bosnjë dhe Hercegovinë Kristijan Shmit, i cili është kryetar i DAG-së, ndërsa në mesin e pjesëmarrësve është edhe kryeministrja e Estonisë, Kaja Kalas”, thuhet në njoftim.

Spajiq, siç u tha, do të jetë folësi kryesor në pritjen vjetore të Bordit, e cila do të mbahet të enjten në Berlin, me ftesë të Anja Kiring, drejtoreshë rajonale për Evropën Juglindore në Bordin Lindor të Ekonomisë Gjermane.

Në takim thuhet se do të marrin pjesë mbi 150 të ftuar, përfshirë përfaqësues të institucioneve shtetërore gjermane, kompani anëtare të Komitetit Lindor dhe anëtarë të trupit diplomatik.

Spajiq do të marrë pjesë edhe në aktivitetin “Dita e Ekonomisë 2024” organizuar nga Këshilli Ekonomik i CDU.

 

  • 1

    Radio