Sociale Më shumë

Sonte perurimi i librit “Kultura pagane- thesar i identitetit ilir në Krajë”

Prej tvteuta08:23, 19 Shtator 2016

Të hënen me datë 19 shtator në orën 19 në Biblotekën e qytetit të Ulqinit mbahet veprimtari hulumtuese-shkencore me temën “Kultura pagane- thesar i identitetit ilir në Krajë”. Në këtë mbrëmje marrin pjesë studiues dhe njohës të trashigimisë kulturore nga Mali i Zi, Shqipëria, Kosova dhe Diaspora të cilët do flasin për rite dhe kulte të ndyshme, poashtu do të bëhet dhe prezantimi i trashigimisë etnografike nga gratë artizane të Krajës. Hulumtuesi dhe organizatori mr. Arben Berjashi, për televizionin Teuta thotë se organizimi i këtij eventi ka për qëllim që të tërhek vëmendjen institucioneve shtetërore që ti ruaj,të rrespektoj dhe të prezantoj ritet dhe kultet në mënyrë që të kenë turizëm të qendrueshëm të trashigimisë kulturore.

  • 1

    Radio