Sonte emisioni “Portreti”: Protagoniste Tole Lekja Berishaj (Video)

Prej tvteuta10:19, 10 Maj 2021

Sonte në ora 20:30 në TV Teuta do të keni mundësi të ndiqni emisionin “Portreti” me Hatixhe Nelaj,protagoniste  Tole Lekja Berishaj punonjësja e vetme e veshjeve kombëtare të Malësisë së Madhe

94 vjeçarja Tole Lekja Berishaj punonjësja e vetme e Xhubletës dhe veshjeve tjera kombëtare shqiptare në Malësi të Madhe. Një e moshuar e cila akoma sot në këtë moshë nuk i ndahet punës së dorës. Ka lindur në fshatin Pjetershan në Shqipëri ,ndërsa është martuar në Tuz ku jeton edhe sot.Kohë më parë është dekoru nga kryetari i Komunës të Zuzit Nikë Gjeloshaj për përkushtim jetësor në ruajtjen e trashigimisë kulturore si artizane e dalluar e kostumeve kombëtare shqiptare,me theks të veçantë xhubletën . Na ndiqni …

 

 

  • 1

    Radio