Aktuale Më shumë

Si të ruajmë stabilitetin e financave publike, në këtë krizë globale

Prej tvteuta19:27, 22 Shtator 2022

 

Ministri i financave, Aleksandar Damjanoviq, gjatë takimit me përfaqësuesit e Bankës Botërore në fokus të bisedës pati përballimin dhe sfidën e ruajtjes së stabilitetit të financave publike si dhe zëvendësimin e fondeve buxhetore që mungojnë në Mal të Zi.
Damjanoviq, i tha kreut të Misionit për Malin e Zi, Christopher Sheldon, se janë të domosdoshme masat për racionalizimin e politikave buxhetore si për të ardhurat ashtu edhe për shpenzimet janë të nevojshme dhe se, ribalanci i buxhetit, është një verifikim i detyrimeve dhe problemeve të trashëguara, por edhe një përpjekje e Qeverisë aktuale për të garantuar funksionimin normal. “Planifikohen ndryshime në akte të tjera normative, si Ligji për pagat në sektorin publik dhe Ligji për buxhetin dhe përgjegjësinë fiskale, të cilat do ti kalojnë Këshillit Fiskal, roli i të cilit do të jetë mbikëqyrës dhe korrigjues”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Financave. Temë e takimit ishin edhe sulmet kibernetike ndaj strukturës shtetërore, me pasojat e të cilave po përballet ende administrata publike.

  • 1

    Radio