Politikë Më shumë

SHQIPTARËT PËRBALLEN ME SFIDA EKONOMIKE

Prej tvteuta11:41, 25 Maj 2015

Profesoresha univeristare në Shkodër e Tiranë, Doktor Sabina Osmanoviq thekson se  hulumtimet kanë treguar se  shqiptarët në Malin e Zi  e kanë mbështetur projektin e pavarësisë malazeze,meqë u ka ngjallur shpresat  se do të kyçen në jetën politike dhe shoqërore.Ajo, sipas të përditshmes VIJESTI të Podgoricës,nëntë vjet më vonë  shqiptarët  përballen me keqësimin e gjendjes ekonomike, me vale të re të migrimeve dhe papunësinë.„Rezultatet e sonazhit  tregojnë  se ka mbetur pak nga entuziasmi  I vitit 2006.Derisa  vota e shqiptarëve  në referendum ka qenë vendimtare ,sot  ka ndodhur defaktorizimi.Në parlament ishin kater ligjvenës, sot janë vetëm dy deputetë nga partite shqiptare”,- apostrofon profesoresha Osmanoviq.

  • 1

    Radio