Aktuale Më shumë

Shërbimin e Porfirit e përcjellin Gjuroviq, Jokoviq, Shqekiq, Koprivica, Millaçiq dhe kryetarët e komunave të Bokës

Prej tvteuta11:43, 28 Gusht 2022

Patriarku serb Porfirije, me pëlqimin e Mitropolitit Joanikie, peshkopë dhe klerikë të tjerë, shërben liturgjinë e peshkopit të shenjtë në manastirin e Savinës, me rastin e kremtimit të lavdisë së tempullit, – njofton RTHN.

Gjithashtu, RTHN njofton se në liturgji do të marrin pjesë kryetarja e Kuvendit Danijella Gjuroviq, zëvendëskryeministri Vlladimir Jokoviq, ministri i Shëndetësisë Dragosllav Shqekiq, deputetët Momo Koprivica (Mali i Zi Demokratik) dhe Marko Millaçiq (Mali i Zi i djathtë), Efendi Husein Hoxhiq, si. si dhe kryetarët e komunave të Bokës – Stevan Katiq, Vlladimir Jokiq, Millo Bozhoviq dhe Zhelko Komnenoviq.

Kujtojmë se Patriarku Porfirije ka mbërritur dje në Mal të Zi për të shënuar 640 vjetorin e themelimit të Herceg Novit dhe lavdisë së Manastirit të Savinës.

Porfiri u prit në aeroportin e Tivatit, ndër të tjera, nga Mitropoliti i Malit të Zi dhe Joanikije dhe kryetari i Komunës së Tivatit, Zhelko Komnenoviq.

Në Herceg Novi sot, në prag të vizitës zyrtare treditore, me pankarta i uruan mirëseardhjen Porfirit në “Bok serbe”.

  • 1

    Radio