Rajoni/Bota Më shumë

Shënohet ktyengritja e Malësisë së Madhe

Prej tvteuta10:19, 2 Prill 2015

Kryengritja Malësore e vitit 1911, e udhëhequr nga Dedë Gjo Luli,  është kremtuar me solemnitete të medha, edhe në qytetin e Bronxit – New York. Qindra bashkëatdhetar shumica e tyre malësorë nga kjo trevë, nën organizmin e Shoqatës Malësia e Madhe nga New Yorku, e cila është një subjekt i ri, si fryt i bashkimit të Shoqatës Dede Gjo Luli dhe Fondit Humanitar Malësia, kremtuan në lokalin e njohur Maestro’s në Bronx, 104 vjetorin e kësaj Kryengritje, e cila i parapriu dhe pavarësisë së shtetit shqiptare.

  • 1

    Radio