Aktuale Më shumë

Shënohet Dita Botërore e luftës kundër diabetit – Komuna e Ulqinit dhuroi mjete për diabetikët

Prej tvteuta13:56, 14 Nëntor 2022

Nën organizimin e Shoqatës së Diabetikëve “Rrethi i kaltër” nga Ulqini dhe me mbështetjen e Komunës së Ulqinit, sot u shënua Dita Botërore e Luftës Kundër Diabetit.

Para kësaj shoqate, Veneranda Gjonaj tha se Komuna e Ulqinit më në fund ka përkrahur aksionin e tyre për ndarjen e mjeteve falas për matjen e sheqerit, shiritave dhe pajisjeve tjera mjekësore, të cilat fatkeqësisht duhet të blihen. Vlera e këtij donacioni është rreth një mijë euro, ndërsa falënderoi komunën për mbështetjen simbolike.

Çdo i gjashti person në Mal të Zi ka diabet, pra nga tetë deri në 10 për qind të popullsisë, ndërsa çdo i nëntë qytetar e ka këtë sëmundje, sipas të dhënave të Institutit të Shëndetit Publik. Sipas të dhënave të ISHP-së, çdo i treti person nuk është idiagnostikuar me këtë sëmundje.

  • 1

    Radio