Sociale Më shumë

SHËNOHET 45- VJETORI I BESËLIDHJES SË MALËSISË

Prej tvteuta10:41, 1 Korrik 2015

Në Tuz u zhvillua akademia shkencore për nder të 45 vjetorit të Besëlidhjes së Malësisë e vitit 1970. Ishin të pranishëm edhe përshëndeten  Imzot Zef Gashi, Imami,Rexhep Lika i cili ishte edhe ndër pjesëmarrësit e gjallë të Besëlidhjes të 1970. Ndër të tjera,njofton  malesia,org ,u lexuan edhe fjalët përshëndetëse të Dom Ndue Gjergjit dhe Akademik Mark Krasniqit.Katërdhjetepesë vjet më parë, kuvendi i burrave të Malësisë vendosi që të parandalojnë gjakmarrjen në Malësi, ku vetëm dorasi të jetë përgjegjës dhe të ndjekjet për krimin e bërë, ndërsa familja, vëllazëria dhe fisi i dorasit të mos jenë më objektiv i hakmarrjes, Besëlidhja nuk u thye asnjëherë deri  më tash.

  • 1

    Radio