Sociale Më shumë

Sëmundja e diabetit në rritje

Prej tvteuta16:06, 14 Nëntor 2016

Në Mal të  Zi  çdo i 8-ti  banor  vuan nga sëmundja e diabetit ,ndërsa  në luftën kundër kësaj sëmundjeje  më i rëndësishëm është veprimi  dhe masat  parandaluese, kanë kumtuar me rastin e Ditës Botërore kundër diabetit.

Drejtori i Qendrës Shëndetësore të Podgoricës Nebojsha Kavariq, theksoi se baza e çdo sistemi të zhvilluar shëndetësor është  programi i  projektuar mirë  i cili aplikohet në kontinuitet  dhe që është vazhdimisht duke u zbatuar dhe përmirësuar

Kavariq  poashtu tha se Mali i Zi përshtatet në mesataren evropiane, sipas shpeshtësisë së sëmundjeve nga diabeti, dhe shpjegoi se kjo do të thotë se prej 5 deri në 10 përqind të popullsisë  ka diabet, apo ndonjë formë të çrregullimit  të sheqerit.

  • 1

    Radio