Rajoni/Bota Më shumë

SARAJEVA NDERON VIKTIMAT E SREBRENICËS

Prej tvteuta14:53, 9 Korrik 2015

Mijëra njerëz kanë dalë në rrugën kryesore të Sarajevës për të nderuar 136 arkivole dhe janë nisur për në Srebrenicë, të cilat bartnin viktimat e fundit të identifikuara të masakrës. Ata do të varrosen në Srebrenicë në përvjetorin e20-të të masakrës.Trupat serbe të Bosnjes dhe paramilitarët serbë, më 11 korrik 1995 vranë afro 8,000 burra dhe djem myslimanë në masakrën, që nga gjykatat ndërkombëtare cilësohet si gjenocid.Deri më tani rreth 7,000 mijë viktima janë zhvarrosur nga 93 varre massive.

  • 1

    Radio