Aktuale Më shumë

Rusia ka shpallur non grata 52 politikanë irlandezë

Prej tvteuta16:29, 17 Nëntor 2022

Rusia ka shpallur non grata 52 politikanë irlandezë, përfshirë kryeministrin Michal Martin, duke akuzuar Dublinin për “propagandë agresive anti ruse”.

Mes peronave të shpallur non grata janë gjithashtu zevendës kryeministri vendit, ministrat e jashtëm, të drejtësisë dhe financave si edhe disa deputetët.

Ndalimi i hyrjes së 52 zyrtarëve vjen në kuadër të kundërpërgjigjes së Moskës për vendet perëndimore që kanë dënuar Rusinë me sanksione për luftën që ajo i ka shpallur Ukrainës.

Si vend anëtar i Bashkimit Evropian, Irlanda ka marrë pjesë në sanksionet kundër Rusisë për pushtimin e saj të Ukrainës më 24 shkurt, me dy vendet kanë dëbuar diplomatët e njëri-tjetrit.

  • 1

    Radio