Sociale Më shumë

Rritet numri i punëkërkuesëve ne Ulqin

Prej tvteuta14:52, 18 Maj 2016

Në Bironë e Punës në Ulqin në ditën e sotme në evidencë janë 1.507 punëkërkues ,nga ky numër 765 janë të gjinisë femërore.Sa i përket strukturës kvalifiluese ,pa kualifikime dhe gjysmëkvalifikime janë 492 persona,prej të cilëve 259 gra  ,me kvalifikim 285,117 gra.

Me shkollë të mesme punë kërkojnë 360 veta,me pajisje të lartë 27,ndërsa me fakultet 321.Në Biro për punësim në pritje janë edhe 2 doktorë shkencash.

Në krahasim me vitin e kaluar në të njëjtën periudhë kohore udhëheqësi i Birosë për punësim Hasan Gjoni shprehet se kemi të dhëna shqetësuese sepse kemi rritje drastike në numrit të atyre që kërkojnë punë,rreth 400 veta,por sipas Gjonit ka ndikuar edhe ligji për nënat që kanë 3 dhe më shumë fëmijë,andaj kohën e fundit është në rritje paraqitja e gjinis femërore në Biro

  • 1

    Radio