Rajoni/Bota Më shumë

Rreth 100 mijë shqiptarë të regjistruar deri tani në Serbi

Prej tvteuta10:02, 31 Tetor 2022

Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar në Serbi, Ragmi Mustafi, ka thënë se në Preshevë ka përfunduar procesi i regjistrimit të popullsisë me 58 mijë e 845 banorë, ndërkaq në Bujanoc, sipas tij, deri tani janë regjistruar mbi 54 mijë qytetarë dhe mbeten edhe diku rreth 90 shtëpi të regjistrohen e në Medvegjë janë regjistruar tetëmijë.

Në Medvegjë e Bujanoc, sipas Mustafit, ende nuk ka përfunduar procesi i regjistrimit.

Ai tha se deri tani i bie që rreth 100 mijë shqiptarë kanë deklaruar kombësinë në Serbi.

“Mbi 54 mijë qytetarë janë regjistruar në Bujanoc dhe mbeten edhe diku rreth 90 shtëpi të regjistrohen. Derisa në Medvegjë rreth tetëmijë janë regjistruar. Shpresojmë të jenë mbi 15 % shqiptarë. Ende nuk është përmbyllur procesi në Medvegjë dhe Bujanoc… Shqiptarë janë afër 100 mijë, por ende nuk i kemi të dhënat e përpunuara”, ka thënë Mustafi.

Shkruan Klan Kosova

  • 1

    Radio