SliderMN Više

Rogova: „Pokrenuto nekoliko važnih projekata, nastavak projekata i u tekućoj godini“

Prej tvteuta14:11 18 Januar 2022

Realizacijom projekata Mikro 030 i završetkom konkursa za uređenje prostora „Ploče“ i kružnog toka ka Ulcinjskom polju prema riječima Glavnog gradskog arhitekte Opštine Ulcinj zaokružena je 2021. godina. Pandemija je umnogome uticala i na rad ove službe, kao i neizostavni ekonomski aspekti.

„Imamo dosta projekata i realizacija koje su obilježile 2021. godinu. Tu je Prvi Simpozijum arhitekata i neki početak saradnje arhitekata lokalne zajednice. Završena su dva konkursa, u pitanju su konkursi za kružni tok u Ulcinjskom polju, koji predstavlja ulaznu kapiju u gradsko jezgro i konkurs uređenja na „Ploči“, čime su se stvorili uslovi za izgradnju parking garaže i trga koji nedostaje Ulcinju. Imali smo  realizaciju mikro-projekata, a u saradnji sa Parking servisom u toku je realizacija parking prostora i igrališta iza Igmanskih zgrada, i naravno svakodnevni poslovi koje obuhvata naša služba“,kazao je Glavni gradski arhitekta Dren Rogova.

Za 2022. godinu u  planu je pokretanje konkursa za uređenje dvije značajne lokacije u gradu, ali i određene novine koje za cilj imaju veću afirmaciju lokalnih arhitekata.

Krajem prethodne godine Vlada je donijela odluku o izradi državne studije lokacije za prostor Velike plaže.

„ Za sada imamo samo jedan planski dokumenat koji je Vlada donijela krajem decembra, to je odluka o izradi Državne studije lokacije, to je odluka koja je tek donijeta i građani će biti obaviješteni o raspravi kako bi mogli učestvovati u izradi tog projekta. To je dio Velike plaže, Modul 1 zahvata dio oko hotela „Otrant“ i „Lido“, Modul 2 od je „Lida“ do plaže Kopakabane“, navodi Rogova.

S. Vukčević

 

  • 1

    Radio