Aktuale Më shumë

Rodiq me Beçiqin: Marrëdhënie më të mira mes Malit të Zi dhe Serbisë

Prej tvteuta12:17, 31 Mars 2024

Pas disa vitesh atrofi në marrëdhëniet politike dhe diplomatike ndërmjet Serbisë dhe Malit të Zi, me praninë time në Mal të Zi kam mundësinë t’i ngre marrëdhëniet politike në një nivel që korrespondon me lidhjet historike tradicionalisht të ngushta dhe miqësore, tha ambasadori serb Nebojsha Rodiq.

Në një takim me Aleksa Beçiq, zëvendëskryeministër dhe nënkryetar i Qeverisë së Malit të Zi, Rodiq vlerësoi rezultatet e qeverisë së re malazeze në fushën e zhbllokimit të gjyqësorit dhe luftës kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit.

“Rezultatet tuaja janë vërtet mbresëlënëse, prandaj jam i bindur se do ta arsyetoni plotësisht besimin e qytetarëve dhe se gjatë mandatit tim do të jem dëshmitar i ngjarjeve historike në Mal të Zi”, tha Rodiq.

Në takim, Beçiq përmendi si një nga sukseset e rëndësishme arritjen e konsensusit të nevojshëm, i cili pas një serie të gjatë vitesh mundësoi zhbllokimin e institucioneve kyçe që kishin shumë vite në statusin e ushtruesit të detyrës.

“Funksionaliteti i vendosur i Gjykatës Kushtetuese, Këshillit Gjyqësor, VDT-së dhe Bankës Qendrore janë hapa të rëndësishëm në rrugën drejt rikthimit të funksionalitetit dhe vetëm institucionet e pavarura dhe funksionale janë garantues i reformës dhe zhvillimit të një shoqërie”, përfundoi Beçiq.

 

  • 1

    Radio