AKTUELNO Više

Rješenje tražiti unutar parlamentarne većine, ne smije biti saradnje sa DPS

Prej tvteuta22:11 25 Januar 2022

Predsjednik NSD Andrija Mandić i predsjednik DNP Milan Knežević razgovarali su večeras sa predsjednikom URA-e Dritanom Abazovićem i još jednom mu saopštili jasne poruke o izlasku iz aktuelne krize i njihov nepromijenjen stav da će glasati za njegovu smjenu u Skupštini koju je inicirao Zdravko Krivokapić.

Kako su saopštili iz DF-a, Andrija Mandić i Milan Knežević su zatražili od Abazovića da poštuje izbornu volju iskazanu na izborima 30. avgusta i da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rešenje.

“Mandić i Knežević su obavijestili zamjenika premijera da je njima i koaliciji “Za budućnost Crne Gore” neprihvatljiv bilo kakav dogovor i saradnja sa DPS-om, što mislimo da treba da bude stav i koalicije “Crno na bijelo””, navodi se u saopštenju.

Predsjednik URA-e je, dodaju, saopštio čelnicima DF- a da je postojeće stanje u aktuelnoj Vladi neodrživo i da će ova Vlada biti smijenjena i da ima puno razumijevanje za stav DF- a koji će glasati za njegovo razrešenje.

“Ali i da Abazović želi da nastavi razgovore tražeći najbolja rešenja za izbor nove Vlade, prevashodno u okviru postojeće parlamentarne većine, i da će uraditi sve što je u njegovoj moći da dogovora dođe. DF će nastaviti razgovara sa svim drugim subjektima aktuelne parlamentarne većine kako bi kroz iskreni razgovor i novi dogovor zaustavili svaku mogućnost povratka DPS-a”, kazali su iz DF-a.

Izvor: CDM

  • 1

    Radio