Rajoni/Bota Më shumë

RIHAPEN BANKAT GREKE

Prej tvteuta12:28, 20 Korrik 2015

Tre javë pas mbylljes, bankat greke u rihapën. Pavarësisht arritjes se një pakti “para në këmbim të reformave”, për të shmangur falimentin dhe daljen nga eurozona- disa kufizime mbeten ende ne fuqi.

Mes tyre është bllokimi i transfertave jashtë vendit, ndërsa sasia e parave që mund të tërhiqen nga bankomatët mbetet e pandryshuar; një maksimum ditor prej 60 eurosh. Grekët po përballen me rritjen e cmimeve dhe të TVSH-së.

  • 1

    Radio