Aktuale Më shumë

Rexha: Frytdhënie shumë e dobët e ullinjëve ,pasojë e kushteve klimatike dhe tretmanit joadekuat

Prej tvteuta13:59, 28 Shtator 2016

Këtë vit frytdhënja e ullinjëve është nën çdpo pritshmëri-i tha televizionit Teuta këshilltari për bujqësi pranë Kuvendit Komunal Gani Rexha.

“Kemi pritur një rendiment të lartë të ullinjëve,meqenëse situata në fillim në ullishta ishte e tillë,dhe është pritur që të kemi një situatë fare ndryshe nga ajo aktuale.Si pasojë e kushteve klimatike që kanë shkuar në favor të formimit të mizës,dhe  mostrajtimit adekuat me preparate,është dëmtuar më shumë se 90% të frytit, kështu që këtë vit do të kemi një sezonë shumë të dobët sa i përket frytdhënjes së ullinjëve”-shprehet Rexha.

  • 1

    Radio