Politikë Më shumë

QEVERIA REFUZOI PROPOZIMIN E POPOVIQIT

Prej tvteuta16:35, 25 Prill 2016

Qeveria e Malit te Zi ka vleresuar se nuk duhet te pranoje Propozimligjin mbi ndryshmet ne Ligjin mbi finansimin e partive politike dhe fushatave zgjedhore, te cilin e ka propozuar deputeti Andrija Popoviq.

Sipas propozimit te Popoviqit, partite politike do te kishin te drejte ne financim gjashte mujor pas humbjes se statusit parlamentare.  Qeveria kete propozim e ka shqyrtuar ne fund te marsit, kurse mendimin e ka dorezuar sot ne Kuvendin e Malit te Zi. Qeveria ka theksuar se per implementimin e ketij ligji jane te nevojshme mjete financiare shtese nga buxheti shteterore.

Per buxhetin e vitit 2016 jane te parapara mjetet sipas nenit 11 te Ligjit mbi financimin e partive politike dhe fushatave zgjedhore.

  • 1

    Radio