Aktuale Më shumë

“Qëndrimi i qeverisë ndaj emërimeve në Elektroekonomi është kulmi i mendjelehtësisë dhe joprofesionalizmit”

Prej tvteuta12:17, 24 Shkurt 2024

Shtyrja e mbledhjes së aksionarëve të Elektroekonomisë së Malit të Zi për shkak të participimit në Lëvizjes Evropa Tani është kulmi i mungesës së seriozitetit të Qeverisë Spajiq dhe shumicës parlamentare, tha Ana Novakoviq Gjuroviq, deputete e Lëvizjes Qytetare URA.

Ajo tha se kjo lloj marrëdhënie nuk e habit, sepse filloi me miratimin e ndryshimeve antikushtetuese në Ligjin për shoqëritë tregtare, me një qëllim të vetëm – emërimin e përfaqësuesve partiakë të Lëvizjes Evropa Tani në Bordin e Drejtorëve të Elektroekonomisë dhe përjashtimin e profesionistëve që ishin më parë në Elektroekonomi, të cilët arritën rezultate historike.

Meritokracia, emërimi i personelit cilësor e jo partiak, ishte një nga seritë e premtimeve parazgjedhore të Lëvizjes Evropa Tani, e cila është bërë plotësisht e pakuptimtë me vendimet e sotme të Qeverisë në lidhje me Elektroekonominë”, tha Novakoviq Gjuroviq.

Ajo shtoi se në vend të njoftimeve të tilla, sot po shikojmë një shfaqje në të cilën deri më tani propozohet anëtari i tretë i Bordit të Drejtorëve para APP-së dhe vendimi i Qeverisë ndryshohet sërish për shkak të mosmarrëveshjeve partiake dhe luftës për mandate.

“Dhe pasi askush nuk e ka parë programin Evropa Tani 2, është e sigurt që nuk do të shohim as meritokraci, por një qëndrim joserioz dhe të papërgjegjshëm ndaj burimeve më të rëndësishme strategjike të shtetit”, përfundoi Novakoviq Gjuroviq.

  • 1

    Radio