Sociale Më shumë

PRESIN PUNË 33 MIJË VETA

Prej tvteuta11:43, 11 Shtator 2015

Sipas të dhënave të Entit për Punësim në Mal të Zi në këtë javë kishte 33 mijë të papunësuar. Shkalla e papunësisë, sipas raportit të këtij enti ishte 14,22 për qind. Shkalla më e larta e papunësisë, 33,7 për qind u shënua në vitin 2000 ndërsa ajo më e ulëta në vitin 2009 që ishte 10,1 për qind. Nga fillimi i këtij viti, Enti evidentoi rreth 10 mijë të punësuar të rinj dhe 116 praktikantë, ndërsa nga fillimi i këtij viti deri në fund të muajit mars, Enti ka lëshuar 10 mijë leje pune për qytetarët jorezident.

  • 1

    Radio