Pres SDT i Uprave policije: pripremali ubistvo Katnića i Čađenovića

Prej tvteuta14:59 26 Avgust 2021

Specijalno državno tužilaštvo došlo je do saznanja da je Stefan Đukić sa još jednom osobom formirao kriminalnu organizaciju koja je planirala ubistvo glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katinića i specijalnog dražvnog tužioca Saše Ćađenovića.
Ta kriminalna grupa planirala je i ubistvo bivšeg policijskog funkcionera Zorana Lazovića i policijskih službenika Petra Lazovića i Ivana Đokovića, piše agencija Mina.

Specijalni tužilac Miroslav Turković saopštio je i da je kriminalna grupa na čelu sa Đukićem, pokušala preko kontakta sa tadašnjim generalnim sekretarom Vlade Božom Milonjićem da utiče na ubrzanje rasformiranja SDT.

Prema riječima Turkovića, ta kriminalna grupa planirala je i napad na sudiju Biljanu Uskoković, kao i ubistvo tri građanina Crne Gore.On je kazao da su to planirali kako bi zastrašili svjedoke u postupcima koji vode se protiv članova te kriminalne grupe.

Specijalni tužilac Saša Čađenović kazao je da su službenici Filijale za građanska stanja i lične isprave od 1. oktobra 2020. godine do 2. jula 2021. godine u Budvi nezakonito izdali sedam dozvola za nošenje oružja osobama koje su bliske jednoj kriminalnoj grupi.
Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore pokrenulo je postupak protiv više osoba zbog višestrukog ubistva. Optužnicom su obuhvaćeni Veljko Belivuk i Marko Miljković.

  • 1

    Radio