Aktuale Më shumë

“Pres arrestime të ish-zyrtarëve të njohur së shpejti”

Prej tvteuta14:55, 30 Nëntor 2023

Nënkryetari i Lëvizjes Qytetare URA, Filip Axhiq, theksoi se falë Qeverisë së 43-të dhe Ministrisë së Punëve të Brendshme, komunikimi me Europolin u rivendos. Fryt i atij komunikimi, siç pohon ai, ka qenë dorëzimi i të dhënave nga aplikacioni SKY në Prokurorinë Speciale të Shtetit për të gjitha ato lëndë madhore që sot janë duke u proceduar, e që jemi dëshmitarë çdo ditë.

“Askush nuk mund ta ndalë dorën e drejtësisë, sado që disa të përpiqen ta ngadalësojnë, apo ta pengojnë. Në gjysmën e fundit të vitit, vitin e fundit, policia ka përgatitur terrenin për shumë raste që do të na ndjekin në Periudhen e ardhshme, veprimet procedurale për shumë raste kanë përfunduar dhe tani është radha e prokurorisë. Pres që së shpejti përveç njerëzve nga mjedisi kriminal të ketë edhe persona nga jeta politike që më parë kanë mbajtur postet më të larta shtetërore”, tha Adxhiq.

Ai konstatoi se gjatë qeverisjes së 43-të nuk ka qenë e lehtë të jesh kryeministër dhe ministër i Brendshëm për shkak të sfidave të shumta, por se pavarësisht kësaj janë arritur rezultate historike.

“Nuk kemi pasur asnjë vrasje që të jetë rezultat i grupeve të organizuara kriminale, kemi pasur konfiskim rekord të cigareve dhe lëndëve narkotike, kemi ndalur mafien e ndërtimit dhe kemi nisur një konfrontim me mafian e pylltarisë. Ka shumë profesionistë të nderuar dhe të ndershëm brenda sektori i sigurisë, i cili me mbështetjen e parezervë të Qeverisë dhe mbi të gjitha të kryeministrit mund të vazhdojë të arrijë rezultate të mira, mbetet të shihet nëse qeveria e re dhe kryeministri Spajiq do të kenë vullnet politik për të vazhduar luftë pa kompromis kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit”, përfundoi Axhiq.

  • 1

    Radio