SliderMN Više

„Pozivajući drugu stranu“ – predstavljena postignuća 11 medija iz CG

Prej tvteuta13:33 18 Mart 2022

U okviru projekta „Media for All“ organizovana je konferencija pod nazivom „Doprinos grantova za Aktivno izvještavanje građana (ECR) i Unapređenje poslovanja (BD) održivosti medija u Crnoj Gori“. Na događaju su predstavljeni glavni rezultati i postignuća 11 medija iz Crne Gore koji su uspješno implementirali projekte. Rejčel de Souza, šefica političkog tima britanske ambasade je medijima uručila sertifikate o uspješno realizovanom grantu.

Period implementacije je trajao 9 mjeseci za dvije grupe ECR grantova, odnosno 12 mjeseci za BD grantove.

Grant za aktivno učešće građana u izvještavanju je dobilo 7 medija iz Crne Gore. Cilj projekata je bio povezivanje sa zajednicom putem ECR platforme odnosno ankete. Blizu 6800 građana je popunilo 41 anketu koju su mediji objavili na teme koje su od važnosti za širu zajednicu.

Pet medija je dobilo podršku za implementaciju granta u periodu od 15. marta 2021. do 15. marta 2022., a grantovi su podržavali realizaciju biznis ideja poput redizajna portala, mobilne aplikacije, uvođenje novih formata komunikacije kao i usluge prenosa uživo.

Media for All projekt sprovodi Britanski savjet u partnerstvu sa Balkanskom istraživačkom mrežom (BIRN), Fondacijom Thomson i INTRAC (Međunarodnom nevladinom organizacijom “Centar za trening i istraživanje”). Projekat se sprovodi u šest zemalja Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Sjeverna Makedonija i Srbija) i finansiran je od strane Vlada Ujedinjenog Kraljevstva posredstvom Britanske ambasade u Podgorici.

Projekat je usmjeren na razvoj poslovnih kapaciteta medija i unapredjenje dvosmjerne komunikacije sa građanima i medijima. Projekat traje do juna 2022.

Sa ponosom ističemo da je naša medijska kuća, RTV Teuta jedan od dobitnika grantova koji su dodijeljeni kroz ovaj projekat.

  • 1

    Radio