SliderMN Više

Potvrđeno 5 izbornih lista, u subotu žrijeb za redosljed na glasačkom listiću

Prej tvteuta15:51 4 Mart 2022

Nakon ekspresnih pregovora i dogovora, političke grupacije u Ulcinju i zvanično su otklonile nedoumice oko načina izlaska na lokalne izbore koji su zakazani za 27. mart. Predsjednik Opštinske izborne komisije Ulcinj Vladimir Filipović kazao je za Televiziju Teuta da je potvrđeno pet izbornih lista, dok je jedna izborna lista odbijena zbog neblagovremene predaje liste.

“ Sve izborne liste su kasno predate, od nekih 17 časova do 23 časa je predato 6 izbornih lista. Komisija je utvrdila da su četiri izborne liste ispunile sve uslove predviđene članom 46 Zakona o izboru odbornika i poslanika,jedna lista zaključkom je poslata na doradu i ona je juče dopunila dio dokumentacije koji je nedostajao, i juče je ta lista potvrđena. Rješenjem i glasanjem komisija je donijela odluku o odbacivanju jedne izborne liste, riječ o listi Patriotsko – komitskog saveza „Za čast Ulcinja“, koji nije ispunjavao zakonom predviđene uslove“, kazao je Filipović.

Opštinska izborna komisija svakodnevno zasijeda, a predsjednik komisije najavio je žrijeb za redosljed izbornih lista na glasačkom listiću za subotu, 5. mart u 11 časova u maloj sali u zgradi opštine.

Nakon određivanja redosljeda izbornih lista, na sajtu komisije ulcinj.dik.co.me zainteresovani mogu pratiti Kalendar rokova za sprovođenje izbornih radnji na izborima za izbor odbornika u Skupštinu opštine Ulcinj.
Podsjetimo, učešće na izborima potvrdile su izborne liste Albanska koalicija – DUA i Demokratski savez, “Demokrate i građani Ulcinja- Ustani! Odbrani ! Pobjedi !- Nema izdaje ! “, Nova demokratska snaga Forca, izborna lista DPS i Bošnjačke stranke – “Da za Ulcinj i Crnu Goru “, kao i koalicija “Novi početak” koju čine GP URA, Socijaldemokratska partija, Demokratska partija, Albanska alternativa i Socijaldemokrate.

S. Vukčević

  • 1

    Radio