SliderMN Više

„Porast podrške od 175%, do sada nismo dobili poziv za pregovore“

Prej tvteuta14:21 29 Mart 2022

Nakon drugog učešća na lokalnim izborima u Ulcinju, Demokratska Crna Gora i građani Ulcinja prema dosadašnjim rezultatima osvojili su dva mandata, te će u novom sazivu Skupštine Opštine Ulcinj po prvi put imati svoje predstavnike. Nosilac liste Bojan Ćetković za Televiziju Teuta ponovio je predizborno uvjerenje, da će, kako kažu, Demokrate biti najprijatnije iznenađenje izbora.

Demokrate po prvi put ušle u lokalni parlament

„Kao što smo i prije izbora najavili, da ćemo biti najprijatnije iznenađenje ulcinjskih lokalnih izbora, to se i ostvarilo 27. marta i napravili smo jedan odličan rezultat“, poručio je Ćetković.
U odnosu na prethodne lokalne i parlamentarne izbore Demokrate su više nego udvostručile broj osvojenih glasova.
„ Demokrate bilježe rast od 175% u Ulcinju, u odnosu na parlamentarne izbore 2020. i lokalne izbore 2018. godine“, dodaje Ćetković.

I dok su pojedini učesnici izbora imali prigovore po pitanju regularnosti izbora i pritiska na glasače, Ćetković kaže da je prema njima, sa manjim izuzecima, izborni dan prošao u najboljem redu.
„Izborni dan je generalno protekao dosta regularno i mirno, sem javnog glasanja, što je negdj zabiježeno kao neregularnost, inače je sve proteklo sasvim mirno“.

Kao i prije izbora, tako i nakon 27.marta, Demokrate ostaju pri stavu da u koaliciju jedino neće sa Demokratskom partijom socijalista, a poziv za eventualne pregovore sa ostalim subjektima do sada nijesu dobili.
„Mi ćemo uvijek biti pri stavu da koaliciju ne pravimo niti razgovaramo sa DPS-om,a što se tiče drugih stranaka, otvoreni smo za razgovor ali do sada nijesmo dobili zvaničan poziv ni od koga“, zaključuje Ćetković.

S. Vukčević

  • 1

    Radio