Aktuale Më shumë

Policia ka nevojë urgjente për rreth 400 oficerë, në terma afatgjatë deri në 1000

Prej tvteuta10:44, 21 Janar 2024

Nga departamenti i policisë largohen nga 150 deri në 200 policë çdo vit dhe punësohen rreth 50 të diplomuar në Akademinë e Policisë. Këto janë të dhënat nga dokumenti i qeverisë i publikuar dy muaj më parë, në të cilin gjendja e personelit në polici është vlerësuar si shqetësuese. Dhe po, po të kihet parasysh se në Mal të Zi ka më shumë policë në pension se sa të rinj. Gjithashtu, vlerësohet se policia ka nevojë urgjente për rreth 400 oficerë, dhe në planin afatgjatë të paktën një mijë oficerë të tjerë.

Nga numri i përgjithshëm i policëve në Mal të Zi, rreth 75 për qind janë të moshës nga 40 deri në 67 vjeç. Çdo vit, deri në 200 prej tyre heqin uniformat dhe veshin vetëm 50 prej tyre që kanë mbaruar Akademinë e Policisë. Këto janë të dhëna që janë edhe më shqetësuese nëse kemi parasysh periudhën që vijon.

  • 1

    Radio