SliderMN Više

Pojačane kontrole nadležnih u novogodišnjoj noći

Prej tvteuta10:22 31 Decembar 2021

Ministarstvo zdravlja, Uprava za inspekcijske poslove i Uprava policije i tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika organizovaće akciju pojačane kontrole poštovanja propisanih epidemioloških mjera u svim gradovima Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva.

Poseban fokus biće kontrola rada u ugostiteljskim objektima i hotelima i poštovanje novih epidemioloških mjera, koje se, prije svega odnose na poštovanje radnog vremena u prazničnim danima i izvođenje i emitovanje muzike.

“Podsjećamo da se radno vrijeme restorana, kafića, ostalih ugostiteljskih objekata i hotela 31. decembra na 1. januar ograničava do 1 sat poslije ponoći, uz posjedovanje COVID potvrde. Naglašavamo da je tog dana izvođenje muzike uživo ili uz emitovanje sa akustičnih uređaja dozvoljeno samo u terminu od 20 sati do 1 sat poslije ponoći”, navodi se u saopštenju. Tokom svih ostalih dana do 12. januara, radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata, uz posjedovanje COVID potvrde je ograničeno do 22 sata, uz napomenu da je tokom kompletnog radnog vremena, u potpunosti zabranjeno izvođenje i emitovanje muzike i uživo i sa zvučnika.

“Sprovodiće se provjera posjedovanja digitalne COVID potvrde u ugostiteljskim objektima i ostalim mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, kao i da li se krši mjera zabrane organizovanja svadbi, rođendana, žurki i drugih privatnih proslava”, navodi se uz saopštenju.

Kontrolom će na terenu rukovoditi Uprava za inspekcijske poslove, uz asistenciju Uprave policije, u saradnji sa lokalnim samoupravama, Komunalnom policijom i Komunalnom inspekcijom.

“Ministarstvo zdravlja još jednom poziva privrednike i građane da u prazničnim danima budu odgovorni i da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, prije svega zbog zaštite zdravlja i svojeg i svojih najbližih i cjelokupne populacije”, zaključuje se u saopštenju.

  • 1

    Radio