SliderMN Više

Definitivna odluka – bez dočeka Nove godine na otvorenom

Prej tvteuta12:07 21 Decembar 2021

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je na današnjoj konferenciji za medije da novogodišnji koncerti na otvorenom nose veliki epidemiološki rizik, zbog čega su zabranjeni.

“To je događaj koji bi se održao u više gradova sa više desetina hiljada građana. Razlika u odnosu na festivale koje smo imali u prethodnom periodu, jeste što sada imamo delta i omikron sloj koji su zarazniji i koji mogu zaraziti veću populaciju. Nemoguće je obezbijediti poštovanje osnovnim mjera, rijetko bi se nosila maska. Očigledno su to veliki epidemiološki rizici. Što se tiče zatvorenih ugostiteljskih objekata njima su data upustva na koji način da se rizik od obolijevanja svede na najmanji nivo. To su objekti sa uglavnom jednim ulazom tako da je provjera COVID potvrda daleko više moguća nego na otvorenom”, navodi Galić.

Podsjećamo, neke primorske opštine poput Bara, Budve i Kotora ranije su najavile održavanje trodnevnih manifestacija i dočeka Nove godine na gradskim trgovima, gdje su trebale nastupiti neke od najvećih muzičkih zvijezda regiona. Sada i definitivno neće biti dočeka na otvorenom, što je izazvalo veliko negodovanje ugostitelja posebno sa primorja, koji su očekivali veću posjećenost tokom praznika.

 

  • 1

    Radio