Aktuale Më shumë

Peshkimi në Ulqin, nga një profesion në hobi

Prej tvteuta16:06, 1 Nëntor 2022

Besimi vetëm tek një grep peshkimi është ajo që i mban të lidhur pas pasionit të tyre.
Që nga lashtësia Ulqini njihet për detarët e vet, por sot jo shumë peshkatarë peshkimin e kanë për të mbuluar egzistencën.
E kthyer në një hobi dhe kalim kohe nga plazhi madh prej zonës së molës e deri në Bunë bregu detit zotërohet këtu aty nga peshkatarët.
Peshkatarët i pyetëm për këtë sezon , çfarë zihet me tepër dhe sa ka peshk, ashtu siç thamë edhe më herët për arsye se këto peshkatarë e kanë vetëm një pasion nuk është se iu bën shumë përshtypje kur nuk ka shumë peshk.
Por ato thonë se në ditë zënë diku rreth 2-3 kilogram, dhe ktë peshk e kanë vetëm për vehte.
Peshkimin thonë e kanë një pasion dhe kalojnë rreth 2 orë në ditë duke peshkuar.

Mbi të gjitha ka apo nuk ka peshk, diçka që na bën përshtypje, është se edhe pse peshkatarët e vjetër një ditë do e lëshojnë Ulqinin, kyt pasion po iu trashëgojnë edhe të rinjvep

  • 1

    Radio