Kulturë Më shumë

Përurimi I librit “Shqiptarët për arbneshët e zarës”,zgjoj interes të madh tek ulqinakët

Prej tvteuta12:31, 19 Maj 2016

Në Galerinë e arteve të Qendrës për Kulturë u bë përurimi i librit “Shqiptarët për arbneshët e Zarës” , e autorit prof.dr. Aleksandër Stipceviq.Edhe pse ka puthuajse një vit që nuk jeton më autori I këtij libri,dorëshkrimet u mblodhën para vdekjes së tij nga prof.dr.Simë Gjon Dobreci që insistoj ti botonte në shqip,nëpërmjet këtij libri. Pjesë e panelit ishin dr.Gani Karamanaga,drejtori I qendrës për kulturë Nail Draga,profesor nga Kosova, si dhe  perkthyesi I librit “Shqiptarët për arbneshët e Zarës”, prof.dr .Simë Gjon Dobreci.Gjithashtu ndihmë të vecantë në botimin e librit ka dhënë edhe Don Gabriel Grabanica,I cili për televizionin Teuta tha, se ishte privilegj të japësh kontribut në botimin e këtij libri.Më pas iu dha edhe titulli “Mirënjohje e Ulqinit” për veprimtarinë e tij në ndihmë të njerëzve në nevojë,prof.dr. Simë Gjon Dobrecit.

  • 1

    Radio