Aktuale Më shumë

Peroviq: “ASK monitoron procesin zgjedhor, përpiqemi ta bëjmë transparent”

Prej tvteuta08:41, 6 Shkurt 2023

Jelena Peroviq, drejtoreshë e Agjencisë për Parandalimin e Korrupsionit, tha se kjo Agjenci përpiqet të monitorojë çdo proces zgjedhor. “ASK e bën transparent çdo proces zgjedhor”, beson Peroviq.

“Ky është hapi i parë për të arritur deri te abuzimi, duhet të zbulojmë se çfarë po bëhet, është një hap i rëndësishëm në legjislacionin tonë zgjedhor”, tha Peroviq.

Siç thotë ai, në dy vitet e fundit kemi qenë pothuajse gjatë gjithë kohës në fushatë elektorale.

“Rezultatet janë të tilla që ne i kemi shfrytëzuar në maksimum të gjitha mundësitë ligjore dhe kemi filluar procedurat kudo që kemi hasur në ndonjë parregullsi. Gjithashtu ia kemi përcjellë organeve kompetente shtetërore që të bëjnë pjesën e tyre, ku konstatojmë se janë shkelur ligjet”, tha Peroviq.

Peroviq, duke folur për keqpërdorimet në fushatën parazgjedhore, tha se për të rregulluar situata të tilla duhet të bëhen ndryshime në fushën e ndryshimeve legjislative.

  • 1

    Radio