Aktuale Më shumë

“Përjashtimi i Milloviq-it dhe largimi i Millatoviq-it nuk do ta pengojnë Lëvizjen Evropa Tani”

Prej tvteuta14:51, 26 Shkurt 2024

Ministrja e Çështjeve Evropiane, Maida Gorçeviq, ka thënë se largimi nga partia i ish-nënkryetarit të Lëvizjes Evropa Tani, Jakov Millatoviq dhe përjashtimi i Andrej Milloviqit nga partia nuk do të ndikojë në imazhin e Lëvizjes Evropa Tani dhe as në stabilitetin e Qeverisë. Ajo theksoi se ndarja në këtë lëvizje në ata që mbështesin Spajiqin apo Millatoviqin përfundoi kur deputetet Jevrosima Pejoviq dhe Radinka Çinqur nuk ishin pjesë e partisë.

Duke komentuar përjashtimin e ministrit të Drejtësisë Andrej Milloviq nga partia, Gorçeviq tha se ai është ende anëtar i Qeverisë dhe se tashmë ka votues konstruktivë në Bruksel.

“Zotëri Milloviq vazhdon të kryejë detyrën e tij si Ministër i Drejtësisë. Në bazë të rezultateve të tij, kryeministri dhe anëtarët e tjerë të Qeverisë do të sillen ndaj tij, si dhe secilit prej nesh individualisht, sepse secili prej nesh është përgjegjës për rezultatet tona”, tha ajo.

Kur është fjala për dorëheqjen nga partia e ish-nënkryetarit të LET, Jakov Millatoviq, për të është vetëm një zyrtarizim i vendimit, duke pasur parasysh se, siç tha ajo, nuk është marrë me Lëvizjen dhe pjesëmarrjen në të që nga momenti kur u bë president i vendit.

“Jemi mirënjohës për gjithçka që kemi bërë së bashku deri më tani, për vendimet e rëndësishme demokratike që janë marrë dhe proceset që kanë ndodhur së bashku me z. Millatoviq dhe jemi vërtet të kënaqur sepse z. Millatoviq është presidenti i parë demokratik i Malit të Zi pas sundimit shumëvjeçar të zotit Gjukanoviq”, tha Gorçeviq.

Ai nuk pret që dalja e Millatoviqit të ndikojë në imazhin e Lëvizjes Evropa Tani apo stabilitetin e qeverisë.

 

“Nuk presim që kjo të mund të ndikojë në stabilitetin e Lëvizjes Evropa tani, sepse ne besojmë që Lëvizja nuk përbëhet nga individë, Lëvizja përbëhet nga njerëz, Lëvizja përbëhet nga ide. Kemi ardhur këtu për të realizuar Lëvizjen, nëpërmjet saj dhe për të zyrtarizuar programin Evropa Tani 2, të cilin e kemi bërë tashmë në hapin e parë të rritjes së pensioneve. Më pas është mbledhja e njerëzve të mirë, punëtorë që do ta ndjekin këtë ide, për hir të rezultateve, jo për hir të politikës”, tha ajo.

E pyetur nëse pritet një ndarje në Lëvizje mes atyre që mbështesin Spajiqin dhe atyre që mbështesin Millatoviqin, Gorçeviq tha se kjo tashmë ishte bërë kur deputetet Jevrosima Pejoviq dhe Radinka Çinqur u larguan nga partia.

“Mendoj se kjo ndarje është bërë para zgjedhjeve parlamentare dhe se kjo ndarje është ndalur aty kur është fjala për klubin parlamentar. Mendoj se tashmë dy deputetë janë larguar nga klubi i Lëvizjes Evropa tani. Mendoj se këtu ndaloi gjithë ndarja kur bëhet fjalë për klubin parlamentar. Besoj se klubi parlamentar do të tregojë unitet në ditët në vijim. Do të tregojë pse jemi këtu. Dhe kjo është pikërisht për shkak të qytetarëve. Disi do të zgjidheshin palët dhe jo që në fund të zgjedhin patjetër nëse jemi për njërin apo për tjetrin”, tha Gorçeviq.

  • 1

    Radio