Aktuale Më shumë

Për një telefon shteret liqeni me 2 milion litra ujë

Prej admin13:12, 31 Maj 2023

Më shumë se dy milionë litra ujë u pompuan nga rezervuari në kërkim të telefonit – që thuhet se përmbante informacione të ndjeshme qeveritare – por kur u gjet, pajisja nuk ndizej.

Një zyrtar i qeverisë indiane është suspenduar pasi urdhëroi që të kullohej një rezervuar në mënyrë që të mund të gjente telefonin e tij.

Inspektori i ushqimit Rajesh Vishwas i ra smartfoni i tij Samsung në liqenin Kherkatta ndërsa po bënte një selfie, raportoi gazeta The Times of India.

Gjatë tre ditëve, më shumë se dy milionë litra ujë u pompuan nga rezervuari në mënyrë që ai të mund ta merrte.

Telefoni i ngopur me ujë u gjet, por nuk u ndez.

Z. Vishwas fillimisht u kërkoi zhytësve të kërkonin, duke pretenduar se telefoni përmbante të dhëna të ndjeshme qeveritare.

Pasi nuk e gjetën, ai kërkoi që rezervuari të zbrazej ​​me pompa të fuqishme.

Uji i zbrazur nga diga do të mjaftonte për të ujitur të paktën 1500 hektarë tokë, raportojnë mediat lokale.

Autoritetet e pezulluan zyrtarin pasi ai u kritikua gjerësisht për shpërdorim të burimeve ujore.

India është një nga vendet në botë me mungesa të mëdha të ujit duke shkaktuar humbje të të korrave, zjarre në pyje dhe ndërprerje të energjisë elektrike.

  • 1

    Radio