Aktuale Më shumë

Për marrëdhëniet mes Malit të Zi dhe BE-së nesër në takimin në Bruksel

Prej tvteuta10:43, 6 Dhjetor 2023

Nesër do të mbahet në Bruksel takimi i 17-të i Komitetit të Përbashkët Konsultativ ndërmjet Bashkimit Evropian dhe Malit të Zi, në fokus të të cilit do të jetë Raporti i Komisionit Evropian (KE) për këtë vit, tha Ministria e Çështjeve Evropiane.

Eurodeputeti tha se takimin do ta hapin kryetari i Komitetit Ekonomik dhe Social Evropian Oliver Ropke, zëvendëskryetari i Komitetit Ekonomik dhe Social Evropian Aurel Laurentiu Plosceanu dhe Ministrja e Çështjeve Evropiane të Malit të Zi Maida Gorçeviq.

Siç kanë thënë ata, në pjesën hyrëse pjesëmarrësve të takimit do t’u drejtohen bashkëkryetarët e Komitetit të Përbashkët Konsultativ, Decebal Stefanita Padure dhe Gordana Gjuroviq.

Është bërë e ditur se anëtarët e Komitetit të Përbashkët Konsultativ do të shqyrtojnë gjendjen aktuale të marrëdhënieve ndërmjet BE-së dhe Malit të Zi, me fokus në Raportin e KE-së për Malin e Zi për këtë vit dhe një pasqyrë të zhvillimeve në kuadër të procesit të Berlinit.

Të cilin do ta prezantojnë nënkryetari i Njësisë për Malin e Zi në Drejtorinë e Përgjithshme për Fqinjësi dhe Negociatat e Zgjerimit të KE-së, Cindy van den Bogert dhe shefit të Misionit të Malit të Zi në BE, Petar Markoviq”, thuhet në njoftim.

Siç shtohet, përfaqësues të sektorit civil nga Mali i Zi do të flasin për gjendjen e detyrimeve në kuadër të Klasterit 1, pra për bazat e procesit të anëtarësimit, me fokus reformën e administratës publike, si dhe një pasqyrë të situatës të shoqërisë civile në Mal të Zi, duke përfshirë dialogun social.

“Në takim do të miratohet një deklaratë e përbashkët, e cila do t’i dërgohet Komisionit të Stabilizim-Asociimit, Komisionit Parlamentar për Stabilizim Asociim, Shërbimit Evropian për Punë të Jashtme, Komisionit Evropian dhe Qeverisë së Malit të Zi.“

  • 1

    Radio