Sociale Më shumë

Për kreditet studentore aplikimet deri me 21 tetor

Prej tvteuta15:15, 12 Shtator 2016

Ministria e Arsimit ka shpallur konkurs për dhënien e 3.400 kredi studentore për vitin akademik 2016/2017 studentëve të studimeve të para dhe të specializuara akademike dhe të aplikuara të shkollimit të lart. Afati i fundit për dorëzimin e aplikacioneve elektronike është deri më 21 tetor 2016 dhe bëhet nëpërmjet Portalit eUprava. Kujtojmë, këstet e vitit të kaluar shkonin nga 37 euro në 53 euro në varësi të vitit të studimit dhe notave mesatare nga viti i kaluar shkollor. Pritet që këtë vit do të jetë në të njëjtin nivel.

Nga numri i përgjithshëm i kredive studentore të planifikuar për vitin akademik 2016/2017, 850 kreditë do të ndahen për studentët e vitit të parë të studimeve universitare dhe 770 kredive për studentët e vitit të parë të studimeve universitare të cilët studiojnë në institucionet e arsimit të lartë në Mal të Zi dhe 90 kredi për studentët e vitit të parë të studimeve universitare në institucionet e arsimit të lartë jashtë Malit të Zi dhe 2,550 studentë të viteve  të lartë të studimit: 2,290 më studentët e viteve të larta të studimit që janë të studiojnë në institucionet e arsimit të lartë në Mal të Zi dhe 250 kredi për studentët e viteve më të vjetër që studiojnë në institucionet e arsimit të lartë jashtë Malit të Zi.

Të drejtë për kredi studentore, kanë studentët studimet themelore dhe të specializuara akademike të shkollimit të lart, të cilat së pari janë regjistruar semestrin e vitit përkatës të studimeve dhe nuk kanë ndryshuar programin e studimit.

  • 1

    Radio