Sociale Më shumë

Penzionistët e Ulqinit në kushte të vështira ekonomike(video)

Prej tvteuta13:40, 18 Mars 2015

Shoqata e penzionëstëve nga Ulqini mbajti ditën e hënë  kuvendin e dytë të rregullt të punës  ku para anëtarëve të vet shpalosi të arriturat gjatë vitit 2014 ,si dhe plan programin, dhe projekt buxhetin për vitin 2015.Kuvendi fillo me një minut heshtje në shenjë përkujtimi për ata anëtarë që janë ndarë nga jeta.

„Sa i përket të arriturave mund tëjemi të kënaqur,si në aspektin e menaxhimit të punës , ashtu edhe atij financiar“,shprehet për televizionin tonë Millan Klikovac,kryetari i shoqateës në fjalë. Kuvendi ka tubuar kryetarët e organizatave  të shatë qyteteve të  regjionit jugor .Mbi vështërsitë,pozitën dhe problemet me të cilat ballafaqohen mosha e tretë foli Branko Veshoviq  kryetai i  shoqatës  së penzionistëve të Malit të Zi. „Mesatarja e penzioneve në komunën e Ulqinit  është 150 deri në 170 euro,që nuk mund të plotësojnë as kushtet minimale për një jetë normale“- shprehet Veshoviq .Shoqata e penzionistëve e Ulqinit numëron 2938 anëtarë.Ndërkaq në Nivelin e Malit të Zi ky numër arrinë në 100 mijë penzionist.

https://www.youtube.com/watch?v=RimALpaD-Hg

  • 1

    Radio