Aktuale Më shumë

Pas një viti monumenti i Lirisë akoma i pa lyer, ambienti nuk mirëmbahet

Prej tvteuta14:50, 15 Nëntor 2022

Në 7 nëntor të vitit 2021 solemnisht u shënua përfundimi i punimeve në rregullimin e mikrolokacionit 030 pranë monumentit të Lirisë në Pinjesh.

Në këtë projekt u bë  adaptimi i shkallëve në formë tribune, vendosja e lisharseve për fëmijë, instalimi i ndriçimit, mbjellja e barit anglez dhe fidaneve si dhe vendosja e mobiljeve urbane.

Deri këtu jemi në rregull!

Por si atë ditë e sot monumenti i Lirisë na mbeti i lyer vetëm deri në gjysëm.

Brenda 365 ditëve nuk u gjet koha dhe mundësia që ky punim të përfundohet plotësisht.

Pyetëm sekretariatet në Komunën e Ulqinit, por duke qënë se kemi të bëjmë me një strukturë të re, kërkuan kohë që të gjejnë përgjigjet.

E mirë, kemi mirëkuptim!

Por pse nuk po mirëmbahet?

Lisharëset për fëmijë kanë filluar që të shkatërrohen, dhe pllakat e vendosura kanë filluar të mbulohen nga bari.

Ky është një projekt që është realizuar me buxhetin e Komunës së Ulqinit, deklaroi kryetari i atëhershëm Aleksandar Daboviq. Aq shumë ka mjete Komuna e Ulqinit që një ambient në të cilin ka investuar e lë të shkatërrohet brenda një periudhe të shkurtër kohore.

Me rregullimin e këtij ambienti u tha se do të ketë mundësi që në të ardhmen të organizohen evente të ndryshme muzikore dhe kulturore, por as kjo nuk ka ndodhur.

Sa shumë fjalë, e sa pak vepra.

 

  • 1

    Radio