AKTUELNO Više

Parlamentarna većina danas o prevazilaženju krize

Prej tvteuta09:31 8 Novembar 2021

Sastanak parlamentarne većine počeće danas tačno u podne. Domaćini sastanka su lideri Demokratskog fronta (DF), a predstavnici svih partija su  potvrdili dolazak.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić ranije je saopštio da više neće razgovarati o rekonstrukciji Vlade i da sa partnerima pokreću izbor nove. Poslanica Pokreta za promjene (PZP) Branka Bošnjak saopštila je da mjesto premijera u novoj vladi treba da pripadne DF-u. Ona je istakla da bi održavanje vanrednih izbora bio rizičan potez i posljednja šansa prethodnoj vlasti da se vrati.

U ime GP URA  današnjem sastanku prisustvovaće Miloš Konatar i Zoran Mikić. Iz te partije je nezvanično saopšteno da nijesu za izbor nove Vlade koja nije ekspertska, ali da će saslušati predloge predstavnika većine.

Učešće na sastanku potvrdili su i Miodrag Lekić iz Demosa, lider Radničke partije Maksim Vučinić i Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore (UCG), dok će u ime  Demokratske Crne Gore sastanku prisustvovati Momo Koprivica Zdenka Popović, kao i Srđan Pavićević i Petar Vukotić iz Civisa i Vladimir Joković ispred SNP-a.

  • 1

    Radio