DRUŠTVO Više

Parking na Adi pretvoren u deponiju, neodgovorno ponašanje vlasnika kućica i gostiju

Prej tvteuta11:30 17 Jun 2022

Pred sam špic turističke sezone, na najatraktivnijem dijelu ulcinjske opštine, Adi Bojani, u posljednje vrijeme niču divlje deponije. Na poziv građana, ekipa Televizije Teuta izašla je na teren i uvjerila se u lošu turističku i ekološku sliku na parkingu nadomak restorana na Adi.

Jedan od mještana i vlasnik kućice na Bojani, Milorad – Mićo Žižek kazao je za TV Teuta da je i sam pokušao da preuzme akciju čišćenja i sakupljanja otpada, koji osim lokalaca, nažalost ostavljaju i turisti.

“ Juče sam bio u Komunalno preduzeće, i tamo mi je rečeno da to nije njihova nadležnost, ali su mi obećali da će utovariti ovo smeće koji svi mi ovdje bacamo. Jedna vrlo loša slika, dolazi nam toliko turista a ovo je svega na 15-ak metara od lokala, kad duva maestral smrad je nesnosan. Da li je moguće da neko dođe  iz Komunalne policije i da ostane po par sati ovdje, da zapiše tablice tih ljudi i da se adekvatno kazne, jer bez kazni očigledno nema ništa“, kazao je Žižek.

  • Milorad Žižek

On dodaje da je sa vlasnikom jednog od restorana na Adi rano izjutra preduzeo inicijativu da očisti put i dio oko restorana, a osim smeća, problem stvaraju i napuštene životinje, koje brojni neodgovorni građani ostavljaju upravo na ovom dijelu.

Više o priči sa Ade Bojane pogledajte u večerašnjem izdanju emisije  „Hronika Ulcinja“ od 20 sati i 30 minuta.

 

  • 1

    Radio